Dolar 32,2733
Euro 34,8101
Altın 2.406,14
BİST 10.302,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 20°C
Açık
Konya
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 19°C

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü İlçemizde Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü İlçemizde Coşkuyla Kutlandı
5 Kasım 2023 12:21
194

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü ilçemizde coşku ile kutlandı. Kutlama programı kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü İlçemiz Çavuşcugöl Mahallesi Ekoturizm Alanındaki 100. Yıl Hatıra Ormanına fidan dikimi yapıldı. Fidan Dikimine; İlçe Protokolü, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, 28 Ekim Cumartesi günü Fahrettin Altay Paşa Parkındaki Atatürk Anıtına Kaymakam Aytekin YILMAZ ve Belediye Başkanı Yalçın ERTAŞ’ın çelenk sunumu ile başladı. İstiklal Marşının okunması ve göndere Şanlı Bayrağımızın çekilmesinin ardından tören sona erdi. Tören sonrası 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Fahrettin Altay Paşa Parkından başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi. Yürüyüşe; Kaymakam Aytekin YILMAZ, Belediye Başkanı Yalçın ERTAŞ, Daire Amirleri, İlçe Siyasi Parti Başkanları, STK ve Oda Başkanları, ilçe merkezinde bulunan ortaokul ve lise bayrak-flama grupları, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.
29 Ekim Pazar günü, Kaymakam Aytekin YILMAZ’ın makamında tebrikleri kabulünden sonra, Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Ilgın Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi. Kaymakam Aytekin YILMAZ ve beraberinde Belediye Başkanı Yalçın ERTAŞ, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı“ kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Kaymakam Aytekin YILMAZ tarafından yapıldı. Törende; öğrenciler tarafından şiirler okundu. Karate ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı; bayrak ve flama grupları ile öğrencilerin tören geçişi, ülkemizde üretilen ve milli gururumuz olan TOGG otomobilinin de aralarında bulunduğu Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Meslek Odalarına ait araçların kortej geçişi ile son buldu. Akabinde, kortej geçişine katılan araçlarca şehir turu gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
Whatsapp Destek