google.com, pub-4651893804478330, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Dolar 35,4575
Euro 36,5233
Altın 3.071,16
BİST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 9°C
Hafif Yağmurlu
Konya
9°C
Hafif Yağmurlu
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 7°C
Paz 10°C

TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
30 Kasım 2024 14:32
29


İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri mahalle mahalle Yeni Tarımsal Üretim Planlamasını Anlatıyor, Ilgın ilçemiz mahallelerinde tarımsal üretim planlamasını anlatmak için üreticilerimizle bir araya geldi ve üreticilerimizin sorularını cevapladı.
Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çiftçilerle bir araya geldiği buluşmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla, 25 Ekim’den beri ülke genelinde düzenlenmeye başlayan ve “Cuma Buluşmaları” adı verilen organizasyon kapsamında her hafta mahalleler ziyaret edilerek çiftçilerle bir araya gelinip, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeline göre 2025-2027 yıllarında verilecek bitkisel ve hayvansal desteklemeler hakkında bilgiler veriliyor.
Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Bitkisel Üretim biriminde görevli ekipler tarafından, mahallelerde çiftçilerle toplantılar gerçekleştiriliyor.
TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
2025-2026-2027 üretim yıllarına ait bitkisel üretim destekleri yeni sisteme göre “Temel Destek” ve “Planlı Üretim Desteği” adıyla iki ana başlık altında ödenecek ve destek tutarları, girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncellenecek.Planlama kapsamındaki ürünleri havzasında üreten çiftçilere, Temel Destek kalemine ilave olarak Planlı Üretim Desteği verilecek. Örneğin; havzasında desteklenen ürünlerden Buğday üreten bir çiftçiye dekara 317 TL Temel Destek + 317 TL Planlı Üretim Desteği olmak üzere dekara toplam 634 TL destek ödenecek.Çiftçiler ekime ve üretime karar vermeden önce; hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilecek. Bu maksatla belirlenen aşağıdaki 13 stratejik ürün ile 1 ürün grubunda (Yem Bitkileri) planlama ve etkin destekleme süreci başladı.A- HUBUBATLAR1 Arpa2 Buğday3 Dane Mısır B- BAKLAGİLLER4 Mercimek5 Nohut6 Kuru FasulyeC- YAĞLI TOHUMLAR7 Aspir8 Kanola9 Pamuk10 Soya11 Yağlık AyçiçeğiD- DİĞERLERİ12 Patates13 Kuru Soğan14 Yem BitkileriÇiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı tüm çiftçilere temel destek ödemesi yapılacak. Temel destek ile tüm ürünler için mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i karşılanacak.Temel girdi maliyetine göre ürünler kategorilere ayrılarak her kategori için destek katsayısı tespit edildi.

REKLAM ALANI
Whatsapp Destek