Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 29°C
Parçalı Bulutlu
Konya
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Hayvan Pazarında Hareketli Saatler Yaşanıyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala  Hayvan Pazarında Hareketli Saatler Yaşanıyor
9 Haziran 2024 16:02
95

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ilgınlılar kurban pazarına akın etti. Bölgenin en büyük kurban pazarlarından biri olan Ilgın Hayvan Pazarında yaşanan yoğunluktan alıcı ve satıcılar oldukça memnun.
Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil Hayvan Pazarında esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ilgın’ın sevilen Başkanı elinden geldiğince Ilgın Esnaf ve vatandaşlarının yanında olmaya gayret ediyor.
Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Kurban satışı yapacak üreticilerle sohbet ederek onların istek ve sorunlarını dinledi. Hayvan pazarındaki incelemelerinde üreticilerin satış koşullarını değerlendirerek, pazarın bayram öncesi hazır hale getirdiklerini üreticilerin taleplerine önem verdiklerini ifade eden Başkan Apil, “Amacımız, hem üreticilerimizin hem de vatandaşlarımızın bayram sürecinde herhangi bir sorun yaşamadan, huzur ve güven içinde kurban alışverişlerini gerçekleştirmelerini sağlamak” dedi. Ziyaret sırasında üreticilerle birebir görüşen Başkan Apil, belediye olarak gerekli desteği sağlayacaklarını, kurban pazarındaki düzenlemeler ve hijyen koşullarına yönelik çalışmalara hız vereceklerini belirterek, vatandaşların rahat bir alışveriş ortamında kurbanlarını temin etmelerini sağlayacaklarını söyledi.
Fiyatların uygun olduğunu söyleyen müşteri Necip Demir“Şu anda fiyatlar oturmuş durumda. Bundan bir ay önceki fiyatlarla şu anda gevşeme oldu. Ilgın pazarı bizim İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarıdır. Hayvan pazarımız bereketlidir Allah’a şükür. Ben arkadaşım için bir tane kurbanlık satın aldım. Allah kabul etsin inşallah” dedi.
Ilgın Belediyesi Veterinerleri de gerekli hijyen önlemlerini aldıklarını belirterek, “Buraya gelen hayvanları giriş çıkışlarında ve yol kontrollerinde, sağlık raporları, pasaportları ve raporları varsa hayvan pazarına girişlerini müsaade ediyoruz. Bunun haricinde kurbanlık alan vatandaşlarımız da kurban küpelerini isterlerse Tarım Bakanlığı’nın kurmuş olduğu bir site var. Kurban kulak küpesi sorgulama diye o siteden de girerek buna küpelerini sorgulayarak hayvanlarının yaşı, cinsi, ırkı, sağlık durumu, yapılan aşılarla ilgili gerekli bilgileri, belgeleri görürler. Hayvan pazarlıklarımızın yoğunluğu devam ediyor. Kurban hareketliliği devam ediyor. Bayram boyunca da haftaya perşembeden itibaren, bayram süresince de hayvan pazarımız daimi açıktır” ifadelerine yer verdi.
Hayvan pazarının bereketli ve yoğun geçtiğini söyleyen satıcılarda “Geçen seneye oranla kurbanlıklar bu yıl daha fazla. Fiyatlarımızda çok bir artış yok. Geçen sene ile arasında 5-10 bin lira arasında fark bulunuyor. Müşterilerimizi bekliyoruz” dediler.

REKLAM ALANI
Whatsapp Destek