Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya °C
Konya
°C
°C
°C
°C
°C

ILGIN’IN SEVİLEN LEZZETİ AKIN ETLİEKMEK

ILGIN’IN SEVİLEN LEZZETİ AKIN ETLİEKMEK
8 Nisan 2024 12:43
120

Ilgın da yıllardır Ilgın Kaplıcalar bölgesinde hizmet veren Akın Etliekmek hizmete sınır tanımıyor.
Ilgın da iftar sofralarının vazgeçilmezi etliekmeğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yıllardır Etliekmek ustalığı yapan Murat Akın, Ramazan ayında iş yoğunluğunun üst seviyeye çıktığını söyledi.
Ilgın’ın güler yüzlü esnafı Akın Etliekmek Murat Akın Lezzet ve Hijyenik ortamında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Meşhur Konya Etliekmeğini en güzel şekilde sergileyen Akın Etliekmek Murat Akın “ her geçen gün Ilgınımız ve kaplıcalarımız büyüyor bizlerde Ilgınımıza yakışır şekilde kendimize ve mekanımıza en güzel şekilde yenilemeye devam ediyoruz.”dedi.
Ilgın’ın vazgeçilmez lezzeti Etliekmek, Ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor. İftarda etli ekmeği tercih eden bir çok vatandaş kasaplardan etini alarak, etli ekmeğin harcını kendi hazırlamayı tercih ediyor. Hazırlanan etli ekmek malzemeleri gün içerisinde fırınlara verilerek sıra alınıyor. İftar saatlerine az bir zaman kala taş fırında pişirilerek hazır olan etli ekmek iftar sofrasındaki yerini alıyor.
Ilgın Kaplıcalar bölgesinde bulunan Akın Etliekmek Murat Akın “Etliekmeğin yapılışını tarif ederek, “Etli ekmeğin malzemesi, soğan, yeşil biber, domates, çok az miktarda maydanoz koyuyoruz ve kıyması tabii ki dana etinden oluyor. O şekilde içi karıştırıp hazırlıyoruz, servis ediyoruz. Etli ekmekte olmazsa olmaz, birincisi hamuru iyi olacak. İkincisi de eti yani kıyması iyi olacak. Bu ikisi eksik olursa sıkıntı olur. Bir de ustanın yapış şekli ve ustalığı da çok önemli” dedi. Ramazan ayında işlerinin daha yoğun olduğunu belirterek, “Ramazan ayı bereketli bir ay. Her Ramazan ayında bizim yoğunluğumuz üst seviyeye çıkıyor. Etli ekmek Konya’nın ve Ilgınımızın değişmez ve vazgeçilmez lezzeti. Ilgınlı vatandaşlarımız sofralarından eksik etmiyor. Biz de onların bu talebini karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlar kasaptan etini alıyor, malzemesini alıyor, hazırlayıp bize getiriyor. Buraya sıraya koyuyoruz. Ramazan ayında epey bir sıra oluşuyor. Malzeme almayıp bizden tercih eden olursa o şekilde yardımcı oluyoruz. İftar saatine hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
İftar da iftar menüsü ile de Ilgın da dolup taştık”dedi
Etliekmeğinin tarihinin çok eskiye dayandığını ifade eden Murat Akın “Konya’nın etli ekmeğinin tarihi eskilere dayanıyor. Türkiye genelindeki etli ekmek tüketimine bakarsanız Konya’nın etli ekmeği açık ara öndedir. Konya’nın etli ekmeği bir başkadır. Hem lezzet olarak hem yapım olarak hem de sunum olarak çok farklı” ifadelerini kullandı. Etli ekmeğin tek 150 bir buçuk: 200 tl fiyatının olduğunu kaydetti. Vatandaşlar ise etli ekmeğin Konya’ya özgü çok güzel bir lezzet olduğunu ve iftar sofralarında sıklıkla yediklerini belirttiler.

REKLAM ALANI
Whatsapp Destek